Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδας: Κάκιστη η υγεία του αρχιεπισκόπου Γιοβάν- δεν επιτρέπεται η θεραπεία του...!



Απρίλιος 28, 2013.

Αναβλήθηκε άλλη μια φορά η ακροαματική δικαστική διαδικασία που επιβάλλεται από την κυβέρνηση για τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας, Γιοβάν, Βρανισκόφσκι,  ο οποίος δεν παραδέχεται την λεγόμενη «μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησίας του κράτους της Νοτιοσλαβίας».


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πληροφορίες αυτές  διαδίδονται από υποστηρικτές νοτιοσλάβους των Σκοπίων και επισημαίνουν ότι παρά του ότι το Δικαστήριο έγινε γνώστης της ιατρικής γνωμάτευσης για άμεση χειρουργική επέμβαση του Αρχιεπισκόπου, εμφανίζονται οι φυλακές της Νοτιοσλαβίας να μην το επιτρέπουν.

«Κατά την εμφάνισή του, χθες, ενώπιον του δικαστηρίου, συνάγεται το συμπέρασμα, ότι η υγεία του Αρχιεπισκόπου Γιοβάν (Ιωάννης ο ΣΤ’ αρχιεπίσκοπος Αχρίδας) έχει επιδεινωθεί σοβαρά και εδώ και ένα μήνα  έχει ειπωθεί από ειδικό ιατρό ότι πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

«Διαπιστώθηκε ότι η γνωμοδότηση του ειδικού ιατρού ήταν εγκεκριμένη από το Δικαστήριο της Νοτιοσλαβίας, των Σκοπίων,  αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης ο Στ’, βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση επί συνεχείς 23 ώρες σε ένα κλειστό κελί και επί ένα μήνα δεν του επιτρέπεται η βασική υγειονομική περίθαλψη», αναφέρει η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, σύμφωνα με το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr