Τίρανα: Συνάντηση του νέου ΥΠΕΞ Αλβανίας με πρέσβη Σκοπίων



Απρίλιος 13, 2013.

Ο νέος επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, Aldo Bumçi, είχε χθες συνάντηση με τον πρέσβη των Σκοπίων στα Τίρανα, Βέλε Τρεπέφσκι με την ευκαιρία της ανάληψης της  νέας θέσης.


Ο πρέσβης των Σκοπίων, αφού συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του το νέο Αλβανό υπουργό, σε δήλωσή του προς τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αξιολόγησε το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την υποστήριξη που παρέχει η Αλβανία για την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ο  Άλντο Μπούμσι τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη σταθερότητα της περιοχής. Αναφέρθηκε σε βελτίωση της εκπροσώπησης των Αλβανών στη δημόσια ζωή των Σκοπίων και δήλωσε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός της πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας της Οχρίδας.

Μεταξύ των δύο ανδρών συζητήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα επιχορήγησης των ενεργειακών και οδικών υποδομών, όπως ο Διάδρομος 8 και η ηλεκτρική γραμμή των 400 Κιλοβόλτ Μπίτολας- Ελμπασάν.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr