Γερμανός ευρωβουλευτής: Τα Σκόπια θα λάβουν ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων το Δεκέμβριο



Απρίλιος 16, 2013.

«Η FYROM έχει μια θετική έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής του Ιουνίου, θα παραδώσει, το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο,  ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση».


«Αυτό δήλωσε ο διακεκριμένος Γερμανός ευρωβουλευτής Bernd Posselt- γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα- μιλώντας στο πρακτορείο Reuters λίγα λεπτά πριν από την συνάντησή του με τον Επίτροπο της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, ο οποίος έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει, σήμερα, την ειδική έκθεση για τη χώρα μας»
Σύμφωνα με τον Posselt, η έκθεση η οποία θα ψηφισθεί τον επόμενο μήνα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι πολύ θετική για τη FYROM.

«Είδα το προσχέδιο ψηφίσματος το οποίο εγκρίθηκε με ψηφοφορία από την Επιτροπή  Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET), το οποίο δεν θα αλλάξει και θα υιοθετηθούν τα ίδια στοιχεία ή τα περισσότερα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Μάιο.

»Νομίζω ότι είναι ένα καλό βήμα για την πορεία των Σκοπίων προς την ένταξη. Εάν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει το πράσινο φως, αν όχι τον Ιούνιο, πιστεύω το Δεκέμβριο, θα αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Όσον αφορά την επικείμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία θα ανακοινώσει ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, ο Posselt δήλωσε ότι αυτή θα είναι πολύ θετική.

«Φυσικά θα υπάρχουν ορισμένα σημεία κριτικής, που πάντοτε υπάρχουν σε κάθε περίπτωση, στις εκθέσεις της Επιτροπής προς τις εν δυνάμει υποψήφιες χώρες. Η κριτική της ΕΕ γίνεται για τον έλεγχο των λεπτομερειών για να οδηγήσουν  τη χώρα στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.  Ωστόσο η τάση είναι θετική και αυτό το επιβεβαιώνω και εγώ ως μάρτυρας που πριν από δύο εβδομάδες ήμουν στα Σκόπια και διαπίστωσα ότι η χώρα έχει κάνει μια τεράστια πρόοδο, οι τοπικές εκλογές ήταν πολύ καλές και ο προεκλογικός αγώνας έγινε σε μια δημοκρατική ατμόσφαιρα και νομίζω ότι οι αντιδράσεις  της διεθνούς κοινότητας σε αυτές τις εκλογές ήταν πολύ θετικές», είπε ο Posselt.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr