Βόσνιοι, Σέρβοι και Τούρκοι στη Δύναμη Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου



Απρίλιος 22, 2013.

Περισσότεροι από 200 υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση στην πρόσκληση  για πρόσληψη νέων που έγινε στις αρχές Απριλίου.


 Από τους 224 υποψήφιους, οι 65 είναι Βόσνιοι, οι 54 Σέρβοι και 36 Τούρκοι. Θα απολαμβάνουν εγγυημένη πληρωμή και θα έχουν κάθε ευκαιρία για να προωθήσουν την καριέρα τους. Ενταγμένοι σε αυτές τις δομές, που έχουν ως σκοπό την ασφάλεια της χώρας, τους παρέχονται επαρκή κίνητρα ως ενεργά μέλη, δήλωσε ο Ιμπραήμ Σάλα, εκπρόσωπος του Υπουργείου των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου.

Από το 2009, σύμφωνα με το σχέδιο ‘Μάρτι Αχτισάαρι’ ήταν δυνατή η δημιουργία δυνάμεων ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο. Σήμερα αποτελούνται από 2.500 ενεργά μέλη, όλων των εθνοτικών κοινοτήτων του Κοσσυφοπεδίου και από 800 εφέδρους.

Σύμφωνα με τον Φλορίν Γκέχαγια, η παρουσία των μελών από άλλες εθνικές  ομάδες στις δομές ασφάλειας είναι ικανοποιητική. Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου,  Αγκίμ Τσέκου, είχε μια σειρά συναντήσεων με τους Σέρβους νεολαίους προκειμένου να τους ενθαρρύνει να ενταχθούν στις δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr