Πρώην ΥΠΕΞ Βρετανίας: Ο βομβαρδισμός του Βελιγραδίου ήταν απαραίτητος



Απρίλιος 28, 2013.

«Δεν νομίζω ότι οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, η Αμερική, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία και η Κίνα, θα βρεθούν αντιμέτωπες η μία στην άλλη για το Κοσσυφοπέδιο. Υπάρχουν φυσικά προβλήματα στη μετανάστευση αλλά 


το πρόβλημα σήμερα είναι η υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε ο Βρετανός, Doug Henderson, πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης του Τόνι Μπλερ.

Ο Χέντερσον είπε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θέλουν τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και τόνισε ότι η Πρίστινα και το Βελιγράδι πρέπει να συμφωνήσουν και οι διαφορές τους δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αν η Σερβία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε οποιαδήποτε ενδεχόμενη σύγκρουση με το Κοσσυφοπέδιο θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία της προς την ΕΕ», δήλωσε ο Χέντερσον σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα Danas, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα του Κοσόβου.

Ο  Βρετανός πρώην υπουργός του Τόνι Μπλερ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο βομβαρδισμός της πόλης του Βελιγραδίου το 1999 ήταν αναγκαίος, αφού τότε ο πρόεδρος της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αρνήθηκε τη συμφωνία που του προτάθηκε.

«Ο βομβαρδισμός  ήταν ελάχιστος.  Ήταν ένα ‘ελαφρυς’ βομβαρδισμός, ωστόσο, κάθε βόμβα δημιουργεί μεγάλο κακό, ειδικά για τους πολίτες», είπε.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr