Αλμπίν Κούρτι: Η Συμφωνία των Βρυξελλών βοήθησε τη Σερβία



Απρίλιος 27, 2013.

Ο διάλογος μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας και τα 15 σημεία της συμφωνίας που προωθούν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, υπήρξε το αντικείμενο συζήτησης που διοργάνωσε το «Κίνημα Αυτοδιάθεση» του Κοσσυφοπεδίου το Σάββατο στο Ferizaj.


Ο επικεφαλής της Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Θάτσι και του Ντάτσιτς,  δημιουργεί την ένωση των δήμων με σερβική πλειοψηφία και οι οποίοι θα έχουν  σχέση με το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, παρόμοια με τη σχέση της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας, με το κράτος της Βοσνίας.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, έχει αναδειχθεί ως ένας πολύ πιστός συνεργάτης της Σερβίας και έχει βοηθήσει σε δύο κύρια επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο είναι η αποκατάσταση των Σέρβων εγκληματιών πολέμου που βρίσκονται επικεφαλής των εξουσιών στο Βελιγράδι, όπως ο Ντάτσιτς, ο Νίκολιτς και ο Βούτσιτς, που επί έναν χρόνο έκαναν διάλογο με το Θάτσι που αντιπροσώπευε την κοινωνία των θυμάτων του αλβανικού λαού, και τους αποκατάστησε και τους έδωσε αμνηστία προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες στα κύρια ευρωπαϊκά κέντρα, ιδίως στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Κούρτι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr