Σερβία: Οικονομική βοήθεια από ΡωσίαΑπρίλιος 10, 2013.

Μόσχα.

 Σήμερα η Ρωσία υπέγραψε, για τη χορήγηση δανείου ύψους 500 εκατ. δολαρίων για τη Σερβία.

Η πρώτη δόση θα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια και θα καταβληθεί άμεσα. Το επιτόκιο για το 10ετές δάνειο  ανέρχεται σε 3, 5 τοις εκατό.


Το δάνειο θα βοηθήσει το Βελιγράδι να ισοσκελίσει το υψηλό έλλειμμα στον προϋπολογισμό του.

Σύμφωνα, εξάλλου,  με το πρακτορείο ‘Νόβοστι’ της Ρωσίας, στην επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, συζήτησε τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού του σερβικού στρατού καθώς και τη δυνατότητα  αγοράς νέων όπλων.

«Συζητήσαμε με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για στρατιωτική τεχνική συνεργασία. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εκσυγχρονισμό του σερβικού στρατού και αγοράς σύγχρονων τύπων όπλων», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Επιπρόσθετα, η  Σερβία και η Ρωσία υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών εργασίας, ιδίως στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών και της εκπαίδευσης.

Τα δύο μέρη υπέγραψαν, επίσης,  μια διακυβερνητική συμφωνία για το καθεστώς των ρωσικών στρατιωτικών μνημείων στο έδαφος της Σερβίας και των σερβικών μνημείων στο έδαφος της Ρωσίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr