Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Η αλβανική αεροπορία παρέλαβε το δεύτερο ελικόπτερο CougarΑπρίλιος 27, 2013.

Την περασμένη Πέμπτη, 25 Απριλίου, το απόγευμα,  έγινε τελετή υποδοχής του νέου ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου  Cougar, στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης στο χωριό Ρίνας της επαρχίας Δυρραχίου.


Πρόκειται για το δεύτερο ελικόπτερο που εντάσσεται στην αλβανική πολεμική αεροπορία και δημιουργήθηκε κατ’ εφαρμογή της σύμβασης που υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2009 από το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας και τη γαλλική εταιρεία “Eurocopter” για προμήθεια πέντε ελικοπτέρων τύπου «AS 532 AL Cougar» και το συναφή εξοπλισμό.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Jamal Gjunkshi, η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Αλβανία, Christine Moro, ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας, πτέραρχος Dhori Spirollari, ανώτεροι εκπρόσωποι της εταιρείας Eurocopter”, στρατηγοί, διευθυντές και άλλα ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, γράφει το στρατιωτικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr