Έπεσε ελικόπτερο της ISAF στο Αφγανιστάν



Σκοτώθηκαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος

Απρίλιος 27, 2013.

Ελικόπτερο της Διεθνούς Δύναμης Βοήθειας για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν (ISAF), συνετρίβη το Σάββατο στη νότια αφγανική επαρχία της Ζαμπούλ, όπως ανέφερε το ρωσικό Νόβοστι, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Pajhwok.


Σύμφωνα με  τον επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, όπου συνέβη το περιστατικό, Μοχάμεντ Σεντίκ, το ελικόπτερο συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω τεχνικής βλάβης στο σκάφος. Το γραφείο της  ISAF επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά δεν γνώριζε για την τύχη του πληρώματος.

Νωρίτερα,  το Associated Press, επικαλούμενο εκπρόσωπο του NATO  στην Καμπούλ, ανέφερε ότι στο νότιο Αφγανιστάν το Σάββατο,  έπεσε ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη που επέβαιναν.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της ISAF,  πριν από λίγες ημέρες σε μια θύελλα σκόνης και καταιγίδας στο νότιο Αφγανιστάν, καταστράφηκαν δεκάδες ελικόπτερα και αεροσκάφη του NATO. Σύμφωνα με  το Pajhwok έχουν καταστραφεί 50 αμερικανικά ελικόπτερα στην αεροπορική βάση KAF, στην αφγανική επαρχία του Κανταχάρ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr