Οι Βούλγαροι σε συμμαχία με τους Έλληνες στην Αλβανία



Μάιος 13, 2013

Ένα νέο κόμμα, το ‘Κόμμα της Δημοκρατικής Ευημερίας’ στην Αλβανία, δηλώνει ότι εκπροσωπεί τους Βουλγάρους και έχει έρθει αντιμέτωπο με τη Σλαβική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση που εκπροσωπεί τη σλαβική μειονότητα και αποτελεί μέλος του συνασπισμού με το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.


Η βουλγαρική κοινότητα αντιπροσωπεύεται στο Κίνημα  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  από τον Yzeir Fetahu, ο οποίος είναι αλβανός πολίτης. Έτσι η βουλγαρική κοινότητα στο Τρεμπίστε και στο Ελπασάν έχει έρθει σε συμμαχία με τον Βαγγέλη Ντούλε, που αντιπροσωπεύει την ελληνική μειονότητα και είναι μέλος του συνασπισμού της αλβανικής αριστεράς.

Αυτή η συνεργασία με το ΚΕΑΔ έχει οδηγήσει σε αντιθέσεις τα δύο κόμματα που αντιπροσωπεύουν  τους Βουλγάρους και τους Σλάβους.

Η Σλαβική Συμμαχία του Έντμοντ Τεμέλκο τόνισε ότι το βουλγαρικό κόμμα δεν αντιπροσωπεύει τις περιοχές του Γκόλο Μπάρντο και του Πούστετς, αφού εκεί ζούνε μόνο Σλάβοι.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας που το ελληνικό κόμμα ΚΕΑΔ (PBDNJ) έχει ενώσει τους Έλληνες και τους Βούλγαρους κατά της σλαβικής κοινότητας στην Αλβανία. Επίσης, μας λυπεί το γεγονός ότι ορισμένα ιδρύματα από τα Σκόπια,  έχουν υποστηρίξει αυτό το κόμμα που είναι εναντίον μας», δήλωσε ο Τεμέλκο.

Το βουλγαρικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ευημερίας- PPD,  ιδρύθηκε το 1991 και μέχρι σήμερα δεν ήταν ενεργό, αλλά έχει συμπεριληφθεί στο συνασπισμό του ΚΕΑΔ για τις εκλογές της 23ης Ιουνίου.

To PPD είναι γνωστό ότι πρόσκειται στο βουλγαρικό κόμμα του Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ το VMRO- BND, το οποίο διένειμε βουλγαρικά διαβατήρια σε Αλβανούς πολίτες των περιοχών που συνορεύουν με τη Νοτιοσλαβία με την προϋπόθεση να δηλώσουν τη βουλγαρική καταγωγή τους, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr