Ο Βούλγαρος πρόεδρος αρνήθηκε να πάει στην Οχρίδα



Μάιος 21, 2013.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, ο οποίος είναι γνωστός για την έντονη ρητορική του προς τη Νοτιοσλαβία, αρνήθηκε να παραστεί, την 1η Ιουνίου,  στη συνάντηση της Οχρίδας.


Σύμφωνα με την εφημερίδα (φωτό) των Σκοπίων, ο πρόεδρος του κράτους, Γκεόργκι Ίβανοφ,  έλαβε ειδοποίηση ότι αντί του προέδρου στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα έρθει ο πρωθυπουργός Μαρίν Ράικοφ.

Δεν υπήρξε καμία εξήγηση για την αιτία της ακύρωσης της παρουσίας του Πλεβνέλιεφ, ωστόσο ο Ίβανοφ, δήλωσε ότι στη σύνοδο κορυφής θα παραστούν ομόλογοί του από την Αλβανία, την Κροατία, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Νίκολα Πόποσκι, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμη γνώση,  εάν στη Διάσκεψη της Οχρίδας, θα έρθει ο Έλληνας ομόλογός του, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης, είναι ασαφές εάν θα παραστεί ο υπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ενβέρ Χότζα, ο οποίος προσκλήθηκε.

Το ΥΠΕΞ των Σκοπίων ανέφερε ότι μέχρι την Τετάρτη θα γνωρίζει τους επισκέπτες κατά τη σύνοδο κορυφής που θα γίνει υπό την προεδρία του Γκεόργκι Ίβανοφ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr