Για τον Μπουτάρη στα Σκόπια ομιλούν τη ‘μακεδονική γλώσσα’



Μάιος 23, 2013.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χρησιμοποίησε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» και βρέθηκε στο στόχαστρο των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και στις πύλες πληροφοριών, όπως

 μεταδίδει από την Αθήνα ο ανταποκριτής του νοτιοσλαβικού πρακτορείου.
Ο Μπουτάρης χρησιμοποίησε αυθόρμητα  τη κακή λέξη «μακεδονική γλώσσα» που ομιλείται στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, γράφει η εφημερίδα ‘Αυγή’ προσθέτοντας ότι λόγω αυτής της ‘αστοχίας’ έγινε στόχος επίθεσης, αμέσως, από τους εκπροσώπους των δεξιών κομμάτων.
Το ‘Ιννιούζ’ γράφει ότι ένας από τους συμβούλους του Μπουτάρη του υπενθύμισε ότι η γλώσσα ονομάζεται ‘γλώσσα της Φίρομ’ αλλά ο Μπουτάρης επέμεινε ότι είναι βλάχος και ότι στο παρελθόν οι Βλάχοι μιλούσαν  «μακεδονικά».
«Οι Σκοπιανοί, σύμφωνα με τον Μπουτάρη ομιλούν τη ‘μακεδονική’»,  «Δύσκολα θα επανεκλεγεί δήμαρχος» « για τον Μπουτάρη οι Σκοπιανοί μιλούν τη ‘μακεδονική γλώσσα’, είναι μερικά από τα σχόλια στα ελληνικά ΜΜΕ, γράφει τη νοτιοσλαβική εφημερίδα Ούτρινσκι Βέσνικ.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr