Οι Νοτιοσλάβοι γιόρτασαν τα γενέθλια του Τίτο με ύμνους για τη Γιουγκοσλαβία


Μάιος 25, 2013.

Οι οπαδοί του πρώην Γιουγκοσλάβου προέδρου, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, δεν ξεχνούν την αίγλη του παλαιού γιουγκοσλαβικού  κράτους που τότε εορτάζονταν κάθε Μάιο τα γενέθλια του Στρατάρχη.


Η «Ένωση Πολιτών» στην Κότσανι, του νοτιοσλαβικού κράτους, που φέρει το όνομα του Τίτο για τρίτη συνεχή χρονιά, την 25η Μαΐου, γιορτάζει ως «Ημέρα Νεολαίας» τα γενέθλια του προστάτη τους.

Τα αυτοκίνητα των μελών του συλλόγου  ήταν διακοσμημένα με τη φωτογραφία του Τίτο, με σημαίες της πάλαι ποτε Γιουγκοσλαβίας και άλλα χαρακτηριστικά του παλαιού καθεστώτος που ένωνε όλα τα σλαβικά κράτη των δυτικών Βαλκανίων.

Το μήνυμα της ημέρας που μεταδόθηκε στη νεολαία που συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή ήταν ότι η ισχύς βρίσκεται στην ένωση των λαών.

Ο εορτασμός της νεολαίας του συλλόγου με την ευκαιρία της γενέθλιας γιορτής του  Τίτο, συνεχίστηκε με κοινό γεύμα στο χωριό Μπέλι, γράφει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr