Ο Αχμέτι ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ στη διαφωνία του ονόματος



Μάιος 26, 2013.

Ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων – DUI, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, συναντήθηκε με τους Αμερικανούς γερουσιαστές, Bob McEwen και Robert Alderhort.


Ο Αχμέτι ζήτησε βοήθεια από τους νομοθέτες να βρουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ του νοτιοσλαβικού κράτους και της Ελλάδας στο ζήτημα της ονομασίας, προκειμένου  το κράτος να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και του δοθεί ημερομηνία για έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ, στην επόμενη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση , ζήτησε από τις αρχές των ΗΠΑ να στηρίξουν περαιτέρω τις προσπάθειες του Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης που αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr