Σκόπια: Τριήμερη επίσημη επίσκεψη τουρκικού Γενικού Επιτελείου


Μάιος 26, 2013.

Τριήμερη επίσκεψη στη Νοτιοσλαβία και στο νοτιοσλαβικό στρατό πραγματοποιεί αντιπροσωπεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Στρατηγό Necdet Ozel,  ο οποίος είναι επικεφαλής του  τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Το υποδέχθηκε ο επικεφαλής του νοτιοσλαβικού στρατού, Γκοράνσο Κοτέσκι.
Η τουρκική αντιπροσωπεία  επισκέπτεται από χθες την Οχρίδα, το Ρέσεν και τη Μπίτολα, με ξεναγήσεις σε πολλά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία.

Αύριο αναμένεται να γίνει συνάντηση του Τούρκου επικεφαλής, Necdet Ozel,   με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Ταλάτ Τζαφέρι.

Θα συναντηθεί επίσης, και με τον πρόεδρο της χώρας, Γκεόργκι Ίβανοφ.
«Ο στρατός της χώρας μας έχει άριστη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Τουρκίας και υπάρχει συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, οι κοινές ασκήσεις σε ειρηνευτικές αποστολές υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, στον στρατιωτικό εξοπλισμό και πολλά άλλα».

«Από τις τουρκικές σχολές έχουν αποφοιτήσει περίπου 640 αξιωματικοί του στρατού, έχει προβεί, η Τουρκία, σε δωρεά στρατιωτικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό του  στρατού μας, συνολικού ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων, και επιπρόσθετα πραγματοποιούν από κοινού σειρά στρατιωτικών ασκήσεων. Η Τουρκία είναι αρωγός της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», τονίζει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr