Αμερικανικό Ναυτικό: Για πρώτη φορά μη επανδρωμένο απογειώνεται από αεροπλανοφόρο




Μάιος 15, 2013.

Για πρώτη φορά μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από αεροπλανοφόρο του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού στον Ατλαντικό Ωκεανό.


Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος X-47B έχει σχεδιαστεί ειδικά για να χρησιμεύσει ως βάση πληροφοριών, χωρίς να ζητείται άδεια άλλων χωρών για την εγκατάστασή του σε επίγειο αεροδρόμιο.

Απογειώθηκε και προσγειώθηκε με επιτυχία από το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου ‘USS George H.W. Bush’.

Το μέγεθος του, είναι όσο ένα πολεμικό τζετ και η δοκιμή του έδειξε ότι ανοίγει ο δρόμος για τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών του τύπου αυτού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο υποναύαρχος Ted Branch, διοικητής των Ναυτικών  Αεροπορικών Δυνάμεων Ατλαντικού είπε ότι  «από τούδε και στο εξής η πρόσβαση μας σε λιμάνια του εξωτερικού για να χρησιμοποιήσουμε κάποιο αεροδρόμιο μειώνεται σημαντικά και η αξία του αεροπλανοφόρου με τα νέο μη επανδρωμένα αεροσκάφη,  αυξάνεται σημαντικά».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι παρά την επισήμανση των κριτικών στις ΗΠΑ, ότι τα Drones έχουν χρεωθεί με εκτεταμένους θανάτους αμάχων και καθοδηγούνται με ανεπαρκή εποπτεία, παρατηρούν, ωστόσο,  ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι το μέλλον του πολέμου.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr