Αντισημιτική διαδήλωση στην Ουγγαρία



Μάιος 5, 2013.

Το ουγγρικό ακροδεξιό κόμμα «Jobbik» οργάνωσε διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Βουδαπέστη, το Σάββατο,  ενάντια στην εκμετάλλευση του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου.


Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εμποδίσει τη διαδήλωση,  στους δρόμους βγήκαν περίπου χίλιοι υποστηρικτές του κόμματος για να διαδηλώσουν κατά των σιωνιστών. Υπενθυμίζεται ότι το ουγγρικό δικαστήριο επέτρεψε τις διαδηλώσεις των ακροδεξιών οργανώσεων, παρά την καταδίκη για την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.

Το κόμμα «Jobbik»/ «Για μια καλύτερη Ουγγαρία» είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα σε αριθμό βουλευτών στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας και καταφέρεται κατά των Εβραίων που «προσπαθούν να αγοράσουν την Ουγγαρία».

Μάλιστα, ο ηγέτης του κόμματος «Jobbik», Μάρτον Ντεντέσι, έκανε έκκληση  να καταρτισθούν κατάλογοι με ονόματα Εβραίων της Ουγγαρίας που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και που έχουν καταδικασθεί σε διεθνές επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ,σήμερα Κυριακή, στη Βουδαπέστη, γράφει το εβραϊκό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr