Αχμέτι στο Σικάγο: Οι Αλβανοί θέλουν σύντομα λύση στο όνομα




Μάιος 6, 2013.
Ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του αλβανικού κόμματος  της Νοτιοσλαβίας, DUI, δήλωσε ότι οι Αλβανοί ενδιαφέρονται  να βρεθεί σύντομα «ένας τρόπος για την αλλαγή της ονομασίας» του νοτιοσλαβικού κράτους και σύμφωνα με τον ίδιο αυτό δεν θα επηρεάσει την αλβανική μειονότητα.

Συγκεκριμένα ο Αλί Αχμέτι, είπε ότι οι Αλβανοί ενδιαφέρονται να βρεθεί ένας τρόπος για την αλλαγή της ονομασίας του νοτιοσλαβικού κράτους γιατί έτσι και αλλιώς η αλλαγή αυτή δεν θα γίνει εμπόδιο στους Αλβανούς να ζουν στις περιοχές και που θα ζήσουν μελλοντικά.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του DUI, στη συνεδρίαση της Διασποράς στο Σικάγο των ΗΠΑ. Ο Αλί Αχμέτι συνοδεύονταν από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αχμέτ Μούσα Τζαφέρι, τον δήμαρχο του Τσαΐρ, Ιζέτ Μετζίτι και το δήμαρχο του Κίτσεβο, Φατμίρ Ντεχάρι, κατά τη συνάντηση με τη αλβανική κοινότητα του Ιλλινόις.

«Δεσμευόμαστε για τη συνεχή προώθηση των αλβανικών δικαιωμάτων και της ισονομίας. Αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη αλλά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ένταξη της νοτιοσλαβικής χώρας στις ευρω-ατλαντικές δομές αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για το DUI.  Έχουμε επιτύχει να δημιουργήσουμε συνθήκες για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και των Βαλκανίων καθώς και των νέων συνθηκών  στην εργασία και στην ασφάλεια», είπε ο Αχμέτι, σχολιάζοντας το ζήτημα της αδιεξόδου της επίλυσης της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί είναι πρόθυμοι να φθάσουν σε μια κατεύθυνση αλλαγής της ονομασίας της Νοτιοσλαβίας, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για αυτούς.

Ο Αχμέτι ευχαρίστησε τους μετανάστες οι οποίοι κατέφθασαν στην πόλη  Κίτσεβο και έδωσαν νίκη στις δημαρχιακές εκλογές της πόλης αυτής.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr