Ο Λαχντάρ Μπραχίμι θα εγκαταλείψει τη θέση του απεσταλμένου για τη Συρία



Μάιος 2, 2013.

 Ο Λαχντάρ Μπραχίμι προτίθεται να εγκαταλείψει τη θέση του Κοινού Ειδικού Εκπροσώπου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, εξαιτίας της αποτυχίας των προσπαθειών να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την κυβέρνηση της Δαμασκού και την ένοπλη αντιπολίτευση, όπως σημειώνει


 το ρωσικό Τας, επικαλούμενο μια σειρά από δυτικά και αραβικά ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά  τη διάψευση από τον Μπραχίμι προηγούμενων δημοσιευμάτων για την παραίτησή του. Στη συνέχεια, όμως, άφησε ανοιχτή ‘πόρτα’ για την παραίτησή του.

«Κάθε μέρα που ξυπνάω, νιώθω ότι πρέπει να φύγω, όμως δεν το έκανα. Κάποια μέρα, ίσως, να παραιτηθώ και σας διαβεβαιώνω ότι θα το μάθετε», δήλωσε στις 19 Απριλίου ο απεσταλμένος , μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Αργότερα, όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζήτησε συγνώμη για ότι δεν κατάφερε να επιλύσει τη σύγκρουση της Συρίας.

Ωστόσο, ο επίσημος εκπρόσωπος του αναμενόμενου Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Martin Nesirke, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την παραίτηση του απεσταλμένου.
«Δεν έχω τίποτε να προσθέσω στα όσα είπε  ο ίδιος μετά από την πρόσφατη συνεδρίαση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Συμβουλίου Ασφαλείας. Νομίζω ότι τοποθετήθηκε ξεκάθαρα», είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Ο Λαχντάρ Μπραχίμι, ανέλαβε ως ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου την 1η Σεπτεμβρίου, διαδεχόμενος τον Κόφι Άναν.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr