Ισραήλ: Η Ρωσία έστειλε προωθημένους πυραύλους στη Συρία



Μάιος 17, 2013.

Νέα αποστολή ειδικών βλημάτων κατά πλοίων και εξοπλισμό προηγμένων ραντάρ έχει σταλεί στη Συρία από τη Ρωσία, σύμφωνα με  αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρει  ισραηλινή πηγή.


Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του μεγέθους της υποστήριξης της Ρωσίας προς την κυβέρνηση της Συρίας και ειδικά για τον ηγέτη της χώρας, Μπασάρ Άσαντ.

Τα βλήματα ονομάζονται «Yakhonts» (φωτό)  και είναι εξοπλισμένα με προηγμένο σύστημα ραντάρ που τα καθιστά πιο αποτελεσματικά, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που κράτησαν την ανωνυμία τους, λόγω της διακοίνωσης διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Πέρα από τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εδάφους –επιφανείας οι πύραυλοι αυτοί έχουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι είναι ‘έξυπνοι’ και επιτρέπουν στο συριακό στρατό  να αντισταθεί σε πιθανό ναυτικό αποκλεισμό από διεθνείς δυνάμεις ή για ενδεχόμενη απαγόρευση πτήσεων προς τη χώρα ή ακόμη, και για αεροπορικές επιδρομές προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Βενιαμίν Νετανιάχου με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, προς τον οποίο ζήτησε να μην πουλήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Συρία.

Μάλιστα, ο Τζαχί Χανέγκμπι, βουλευτής της Κνεσέτ,  τόνισε σήμερα, ότι το Ισραήλ δεν έχει κανένα συμφέρον να αναμειχθεί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, εξέφρασε, όμως, την ελπίδα ότι «οι Ρώσοι καταλαβαίνουν ότι προμηθεύοντας πυραύλους στη Συρία καθιστούν πιο ασταθή την ευαίσθητη αυτή περιοχή και αυτό δεν αποτελεί λύση».


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr