Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Σπλίτ



Μάιος 6, 2013.

Ζάγκρεμπ.

Στο Σπλίτ άρχισε η διήμερη ετήσια διάσκεψη του ΝΑΤΟ – κεκλεισμένων των θυρών για τα ΜΜΕ- με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων οι οποίοι συμμετέχουν ως εκπρόσωποι της Συμμαχίας στον ΟΗΕ, την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ.


Θέμα της συζήτησης είναι η Συμβολή της Συμμαχίας στον Έλεγχο των Όπλων Μαζικής Καταστροφής.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Josko Klisović δήλωσε ότι η Κροατία συμμερίζεται τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Υποστηρίζουμε, επίσης,  τις πρωτοβουλίες για να πεισθεί η Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και ανησυχούμε για το ενδεχόμενο της χρησιμοποίησης από τη Συρία των χημικών όπλων στους αμάχους», είπε ο Klisović, τονίζοντας τη δέσμευση της Κροατίας για την καταπολέμηση της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.

«Ζούμε σε μια εποχή όπου οι πυρηνικές βόμβες είναι πολύ πιο καταστροφικές από εκείνες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και δεν πρέπει να είναι άνευ ελέγχου», τόνισε.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr