Τα Σκόπια ακύρωσαν τη Σύνοδο Κορυφής της Οχρίδας


Μάιος 29, 2013.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους, Γκεόργκι Ίβανοφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της περιοχής,  στην Οχρίδα.


Η υψηλού επιπέδου συνάντηση είχε προγραμματισθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP) με διοργάνωση από τον πρόεδρο Γκεόργκι Ίβανοφ. Ωστόσο, δεν είχε προσκληθεί η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Ατιφέτε Γιαχάγκα.

Η καταστρατήγηση αυτή προξένησε  την ακύρωση του προέδρου της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, ενώ αρνήθηκε την παρουσία του ο Βούλγαρος πρόεδρος, ενώ ο Έλληνας πρόεδρος την αγνόησε.

Ο Ίβανοφ σε συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο δήλωσε ότι η απόφαση της ακύρωσης της συνόδου κορυφής στην Οχρίδα έγινε σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα και την αξιοπρέπεια της χώρας και σύμφωνα με αυτόν, ενήργησε σε πλήρη συμμόρφωση με τα βασικά έγγραφα και τους κανόνες της Διαδικασίας  Περιφερειακής Συνεργασίας Κορυφής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γράφει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr