Βουλγαρία: Με στρατιωτική παρέλαση εορτάσθηκε η Ημέρα του Στρατού



Μάιος 6, 2013.

Σόφια.

Στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 6η Μαΐου, Ημέρας του Βουλγαρικού Στρατού, πραγματοποιήθηκε στη βουλγαρική πρωτεύουσα.


Η στρατιωτική παρέλαση άνοιξε με ελικόπτερο που ανέμιζε τη βουλγαρική εθνική σημαία.

Στην παρέλαση συμμετείχαν επτά ενότητες: οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας, οι συμμετέχοντες σε αποστολές και επιχειρήσεις ειρηνευτικών δυνάμεων των τριών όπλων- Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού και Μεικτών Δυνάμεων.

Πριν από την παρέλαση ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ σε ομιλία του  ενέπλεξε τη Μεγάλη Χριστιανή Εορτή της Ανάστασης με τη γενναιότητα, τη θυσία, τον πόνο και την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων που πολέμησαν υπέρ της Βουλγαρίας.

«Αγρότες, εργάτες, διανοούμενοι, με επικεφαλής του διοικητές του πολέμησαν και έδωσαν μεγάλες μάχες σε όλα τα βουλγαρικά εδάφη. Υπάρχουν πολλά μέρη που κρατούν  φωτεινή τη μνήμη των μαχών του βουλγαρικού στρατού».

 Ο Βούλγαρος πρόεδρος αναφέρθηκε στις σκληρές μάχες του βουλγαρικού στρατού κατά τον πρώτο βαλκανικό πόλεμο για την κατάκτηση της Αδριανούπολης. 

Αναφέρθηκε στις σκληρές μάχες της Δοϊράνης, της Δοβρουτσάς και στην τελική συμβολή του στη ταχεία λήξη του Βαλκανικού Πολέμου.

«Σήμερα σκύβουμε το κεφάλι μας στα έργα των ηρώων. Η μνήμη μας είναι στις χιλιάδες των συμπατριωτών μας που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την εθνική απελευθέρωση και την ενοποίηση της πατρίδας μας», είπε ο Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr