Τούρκος υπουργός επικρίνει τους Αμερικανούς για τη στάση τους στο πυρηνικό πρόγραμμα



Μάιος 15, 2013.

Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας, Νιχάτ Εργκούν, είπε ότι είναι επιτιμητική η στάση των ΗΠΑ στις προσπάθειες της Τουρκίας για ανάπτυξη πυρηνικών εργοστασίων.

Στη συνάντηση που είχε με την Δρ Susan Hockfield, πρέδρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, την Τετάρτη,  δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι διάκεινται θετικά στις προσπάθειες της Τουρκίας για την ανάπτυξη πυρηνικών εργοστασίων ενέργειας.

Ο Εργκούν, τόνισε ότι, ο πιο σημαντικός τομέας συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι οι κλάδοι της επιστήμης και της τεχνολογίας και πρόσθεσε ότι η συνεργασία στα πεδία του εμπορίου, της πολιτικής και της άμυνας πάντοτε συζητιούνται, αλλά η επιστήμη και η τεχνολογία υστερεί.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες της Τουρκίας για τη δημιουργία πυρηνικών αντιδραστήρων για την παραγωγή ενέργειας, κάλεσε τις ΗΠΑ, να είναι περισσότερο πρόθυμες και υπενθύμισε ότι η χώρα του έχει συνάψει συμφωνίες με τη Ρωσία και την Ιαπωνία στον τομέα αυτόν.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr