ΟΗΕ: Οι αντάρτες στη Συρία δεν θέλουν τη δημοκρατία αλλά το μουσουλμανικό ριζοσπαστισμό


Μάιος 30, 2013.

Η πλειοψηφία των μελών της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης, δεν επιδιώκει την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα και ο εμφύλιος πόλεμος αποσκοπεί στην αύξηση του ριζοσπαστισμού στη Συρία.


Αυτό αναφέρθηκε από το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τον πρόεδρο της ανεξάρτητης επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών που διερευνά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, Paulo Sérgio Pinheiro.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι ο Pinheiro είπε ότι η επιτροπή έχει τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία των φρικιαστικών εγκλημάτων που διαπράττονται  και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.

«Οι αντάρτες περιγράφονται ως άγγελοι, αλλά ελάχιστοι από αυτούς έχουν δημοκρατικό παρελθόν, πιστεύουν στο συριακό μωσαϊκό και επιθυμούν  να οικοδομήσουν μια χώρα για όλους. Ωστόσο οι περισσότεροι από τους αντάρτες βρίσκονται μακριά από τις δημοκρατικές ιδέες και περιμένουν κάτι άλλο», είπε ο εμπειρογνώμονας.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων  στη Συρία, υπό την ηγεσία του βραζιλιάνου Paulo Sérgio Pinheiro ιδρύθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2011.

Η Επιτροπή καλείται να εκπονήσει επισκόπηση των προφανών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου της εκτίμησης του αριθμού των θυμάτων των συγκρούσεων στη χώρα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr