Σκόπια: «Οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές δεν μας καταψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο»


Μάιος 28, 2013.

«Σχεδόν όλοι οι Βούλγαροι βουλευτές υποστήριξαν την έκθεση που κατέθεσε ο εισηγητής των Σκοπίων, Ρίτσαρντ Χόβιτ, ενώ κατά πλειοψηφία αρνητικές ψήφοι ελήφθησαν από τους Έλληνες, Ιταλούς, Γάλλους και Ολλανδούς», γράφει η νοτιοσλαβική Dnevnik.


Δεκαέξι από τους είκοσι δύο Έλληνες βουλευτές καταψήφισαν το ψήφισμα, σχετικά με την πρόοδο της FYROM που προετοίμασε ο βρετανός ευρωβουλευτής Richard Howitt.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Πέμπτης, μετά από τις αρνητικές ψήφους των Ελλήνων βουλευτών ακολουθούν με αρνητική ψήφο οι Ιταλοί (10), οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι με έξι (6) ψήφους και οι Βρετανοί με πέντε (95) ψήφους.

Η έκπληξη  ήταν το γεγονός ότι από τους 61 βουλευτές που καταψήφισαν την έκθεση του Χόβιτ, δεν υπάρχει ούτε ένας ευρωβουλευτής από τη Βουλγαρία- σημειώνει το δημοσίευμα.

«Παρά το γεγονός ότι μαζί με τους Έλληνες διαφωνούν σε ορισμένες απόψεις της έκθεσης και ζήτησαν τροποποιήσεις, εντούτοις, δεν εμφανίζονται στον κατάλογο των βουλευτών που δεν έδωσαν το πράσινο φως. Διαπιστώνεται ότι υπάρχουν μέλη του ανατολικού γείτονά μας που αυτοπροσδιορίζονται ως αναποφάσιστοι», σημειώνει το Dnevnik.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr