Έλληνες και Βούλγαροι εναντίον της νοτιοσλαβικής προπαγάνδας στην Αλβανία



Μάιος 10, 2013.

«Η Ελλάδα και η Βουλγαρία έχουν ανοίξει πόλεμο προπαγάνδας κατά της Νοτιοσλαβίας. Οι δύο χώρες έχουν από καιρό υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει καμία λεγόμενη «μακεδονική» μειονότητα και τώρα συνδέονται σε μια προσπάθεια για την εξάλειψη της νοτιοσλαβικής μειονότητας στην Αλβανία που αυτοαποκαλείται ‘μακεδονική’.


Εξάλλου, μέρος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία υποστήριξε ανοιχτά το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το κόμμα που υπερασπίζεται τους Βουλγάρους του Γκόλο Μπάρντο και ανακοίνωσε μαζί τους συνεργασία για τις επερχόμενες εκλογές», γράφει η νοτιοσλαβική εφημερίδα ‘Ρεπούμπλικα’ με έναν ενιαίο τίτλο «Οι Έλληνες βοηθούν τη βουλγαρική προπαγάνδα για παραμέληση της σλαβικής μειονότητας στην Αλβανία».

Επιπρόσθετα,  η ηλεκτρονική έκδοση της MKD, αναφέρει ότι οι Έλληνες και οι Βούλγαροι έχουν κάνει συνασπισμό κατά των νοτιοσλάβων στην Αλβανία.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το τηλεοπτικό  ‘Κανάλ 5’ των Σκοπίων.

Ενώ σε άλλα μέσα ενημέρωσης απαντώνται αναφορές όπως «Οι νοτιοσλάβοι χωρίς τους Βουλγάρους στις αλβανικές εκλογές» (γράφει η Πλάς), και άλλα μέσα αναφέρουν ότι οι Σλάβοι του Γκόλο Μπάρντο κατεβαίνουν με τη ‘Συμμαχία’ μόνοι τους στις αλβανικές εκλογές.

Αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μετά την αλλαγή της ονομασίας παραμεθόριων περιοχών και τοπωνυμιών με τη Νοτιοσλαβία,  με σλαβικές αναφορές, οι νοτιοσλάβοι της Αλβανίας πρόκειται να συνταχθούν εκλογικά με το κυβερνών κόμμα ‘Δημοκρατικό Κόμμα’, του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr