Κοσσυφοπέδιο: Πορεία διαμαρτυρίας πρώην UÇK -άδων


Μάιος 27, 2013.

Χιλιάδες πρώην μέλη του UÇK (Ushtria Çlirimtare e Kosovës- Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου), εκπρόσωποι κομμάτων και πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τη σύλληψη,  μια ομάδας διοικητών του UÇK, οι οποίοι είναι ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου, από την αποστολή των ευρωπαϊκών δυνάμεων ασφαλείας – EULEX.


Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας ο ακτιβιστής Adem Demaçi, μίλησε ενώπιον των συγκεντρωμένων και ζήτησε από την EULEX να ρίξει φως σχετικά με την τύχη των αγνοουμένων του πολέμου, αντί να ασχολείται με τους πρώην στρατιωτικούς διοικητές του UÇK.

Ζητήθηκε, συγκεκριμένα, έρευνα και δίκη εναντίον Σέρβων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιήσει βία εναντίον του άμαχου πληθυσμού προκαλώντας γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

«Ζητάμε από τη EULEX να αναδείξει τα εγκλήματα των Σέρβων, οι οποίοι σκότωσαν χιλιάδες Αλβανούς», είπε ο Adem Demaçi ενώπιον των διαδηλωτών, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr