Οχρίδα: Συνάντηση υπουργών Άμυνας της Α5


Ιούνιος 14, 2013.

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η διάσκεψη των εκπροσώπων των κρατών μελών της μορφής Α5, στην Οχρίδα του νοτιοσλαβικού κράτους, όπου εκφράστηκε η ετοιμότητα για συνεργασία και η συμμετοχή των χωρών της Χάρτας σε αποστολές της ISAF κατά το 2014.


Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ομιλία του υπουργού Άμυνας των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος αναφέρθηκε στην «Χάρτα ΗΠΑ-Αδριατικής» και για «τις συμμαχίες για την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια».

Ο Τζαφέρι επεσήμανε ότι δεν θα υπάρχει ασφάλεια στην Ευρώπη, χωρίς την ολοκλήρωση των χωρών των Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς σχηματισμούς.

Από τις χώρες της Α5, συμμετείχαν οι υπουργοί Άμυνας της Νοτιοσλαβίας, της Κροατίας, της Βοσνίας, της Αλβανίας, ο πρέσβης του Μαυροβουνίου και ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πωλ Γουόλερς, ο οποίος τόνισε ότι η συνάντηση των χωρών της Α5, εξελίχθηκε σε ένα εξαιρετικό φόρουμ για το συντονισμό και ανάπτυξη της περιοχή και ένας σημαντικός τρόπος για την πορεία προς την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση.
Στο τέλος της διάσκεψης υπέγραψαν κοινή δήλωση, σημειώνει το δημοσίευμα του Βέστι24.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr