Ερντογάν: Οι διαδηλώσεις σαμποτάρουν την τουρκο-κουρδική συμφιλίωση


«Προειδοποίηση προς τους Αλεβίτες»

Ιούνιος 23, 2013.

Ο στόχος των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων είναι η ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία και ότι γίνεται προσπάθεια να σαμποτάρουν μια πιθανή λύση στο κουρδικό ζήτημα, είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στη συγκέντρωση υποστηρικτών του,


 στην πόλη Καϊσέρι στην κεντρική Ανατολία, σημειώνει το ρώσικο δημοσίευμα.

«Το είχαμε επισημάνει ότι, ίσως, υπάρξουν προσπάθειες να σαμποτάρουν την ειρηνευτική διαδικασία. Αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν στόχο την υπονόμευση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Εμείς δεν θα παραιτηθούμε...», είπε ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγορώντας τους διαδηλωτές ότι είναι μαριονέτες στα χέρια εκείνων που «ανησυχούν» για την επίτευξη της ειρήνης στη χώρα και επανέλαβε τη δέσμευσή του στην ειρηνευτική διαδικασία», όπως σημειώνει η Hürriyet Daily News.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, επίσης, τους Αλεβίτες για ‘παγίδες’, κατηγορώντας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP , Κεμάλ Κιλισντάρογλου για προκλήσεις που στοχεύουν τους Αλεβίτες.

«Καλώ τους αδελφούς μας Αλεβίτες να μην πέσουν στην παγίδα που στήνεται για αυτούς και να μείνουν μακριά από κάθε προσπάθεια που μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα, την ειρήνη και την εμπιστοσύνη. Όταν είχα ζητήσει συγνώμη για το γεγονότα στο Dersim, ο αρχηγός του CHP ήταν εναντίον μου», δήλωσε ο Ερντογάν, εννοώντας τη θέση που εξέφρασε για τους Αλεβίτες της Dersim το Νοέμβριο του 2011.

(Σημ. στην περιοχή Dersim της Ανατολίας κατά το 1937 -38, οι Τούρκοι είχαν σφάξει εκατοντάδες Αλεβίτες).
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr