Τουρκία: Επίθεση αστυνομίας σε διαδηλωτές στα Άδανα- συλλήψεις


Ιούνιος 24, 2013.

Άδανα.

Ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε χθες στο πάρκο ‘Ινονού’ στην πόλη των Αδάνων- στη νοτιοανατολική Τουρκία, για υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης. 


Αργά το βράδυ η τουρκική αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές προκειμένου να τους διαλύσουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Χουριέτ.

Η επίθεση έγινε τη στιγμή που η ομάδα των διαδηλωτών είχε αποφασίσει να αφήσει το πάρκο ‘Ινονού’ και να κάνει πορεία μέχρι το μεγάλο πάρκο ‘Ατατούρκ’ της πόλης.
Η αστυνομία προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι η συγκέντρωσή τους ήταν παράνομη και άρχισε να επιτίθεται βάναυσα στην ομάδα των συγκεντρωθέντων.

Εξελίχθηκε μία μάχη  σώμα με σώμα, κατά την οποία 12 διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι έφυγαν, σημειώνει η εφημερίδα.


Επιπρόσθετα, το πρακτορείο Anadolu για το ίδιο θέμα αναφέρει ότι ένας διαδηλωτής επιτέθηκε με μαχαίρι στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας δύο.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr