“Ο Σαμαράς ακυρώνει επίσκεψή του στις ΗΠΑ, λόγω αποτυχίας συνάντησης με τον Ομπάμα”


«Ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής»

Ιούνιος 1, 2013.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε, ακύρωσε επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποτυχία εξασφάλισης συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

Ο Σαμαράς, εδώ και μήνες, είχε ανακοινωθεί ως το τιμώμενο πρόσωπο στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής- ΑΕΕ, αλλά όπως ενημερώθηκε η ΑΕΕ,  η άφιξή του στην Ουάσιγκτον θα εξαρτιόταν από το εάν ο Ομπάμα, δεχθεί να τον συναντηθεί στο Λευκό Οίκο, ειδικά, μετά τις υψηλές τιμές που επεφύλαξε στον Τούρκο πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.

Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι ο Σαμαράς ακύρωσε την επίσκεψή του λόγω της αποτυχίας να εξασφαλίσει μια συνάντηση με τον Ομπάμα και στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Φόρουμ θα τον αντιπροσωπεύσει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Φυσικά, είμαστε πραγματικά, απογοητευμένοι από την είδηση, αλλά κατανοούμε πλήρως την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

Αυτή επρόκειτο να ήταν η πρώτη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ως πρωθυπουργός και γίνεται κατανοητό ότι ήθελε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Λόγω προκαθορισμού της ατζέντας του Λευκού Οίκου δεν ήταν δυνατή, αυτήν τη στιγμή, μια τέτοια συνάντηση», δήλωσε ο διευθυντής της Εβραϊκής Αμερικανικής Επιτροπής, David Harris, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr