Οι Ροταριανοί της Ελλάδας δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη της Οχρίδας


Ιούνιος 16, 2013.

Οχρίδα.

Στο συνέδριο των Ροταριανών που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα του νοτιοσλαβικού κράτους τονίστηκε από τους ομιλητές ότι «η απογοήτευση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της περιοχής, αλλά, απαιτείται μια ρεαλιστική προσέγγιση»

Στη συνάντηση συμμετείχαν 240 εκπρόσωποι της Rotary Club  των Βαλκανίων. 

Τα μέλη της Rotary από την Ελλάδα, τελικά, δεν συμμετείχαν, «επειδή δεν προσκλήθηκαν εγκαίρως, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν ικανοποιούσε την ευγενή αποστολή τους να παρευρεθούν σε μια εκδήλωση, στην οποία τα Σκόπια, αντιπροσωπεύονταν με το συνταγματικό τους όνομα», γράφει η νοτιοσλαβική ‘Ούτρινσι Βέσνικ’.

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του Κρίστοφερ Χιλ, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια και νυν καθηγητή, στο πανεπιστήμιο του Ντένβερ του Κολοράντο:

«Καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει έξω από τους διεθνείς οργανισμούς. Εσείς είστε μια μικρή χώρα και πρέπει να δικτυωθείτε. Αν νομίζετε ότι έχετε κάτι το ιδιαίτερο, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημά σας είναι μοναδικό. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο...».

Αυτό το μήνυμα έστειλε από την Οχρίδα ο Κρίστοφερ Χιλ, ο οποίος προσθέτοντας αναφέρθηκε στα λόγια του Winston Churchill:

 «Αν ξεκινήσετε μία διαμάχη ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, θα διαπιστώσετε ότι έχετε χάσει το μέλλον», σημειώνει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr