Οι Κούρδοι ζητούν πλήρη έρευνα για την καταστολή των αγροτών στο Ντιγιαρμπακίρ


Ιούνιος 30, 2013.

Ντιγιαρμπακίρ.

Οι Κούρδοι στην Τουρκία επιμένουν να γίνει αμέσως μια πλήρη έρευνα για τις συνθήκες που περιβάλλουν την καταστολή της εξέγερσης των αγροτών στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, όπου η κουρδική νεολαία δέχθηκε πυροβολισμούς από τους οποίους σκοτώθηκε ένας 18χρονος και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Ο νόμιμος συν-πρόεδρος του κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Selahattin Demirtaş, ζήτησε από το διοικητή του σταθμού χωροφυλακής στην Λίτσε και όλους τους εμπλεκόμενους στην σύγκρουση των δυνάμεων ασφαλείας με του χωρικούς να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους, ώστε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

Ο Σελαχατίν Ντεμίρτας αξιολόγησε ότι τα γεγονότα στην περιοχή Λίτσε είναι «εξαιρετικά ανησυχητικά» και πρόσθεσε ότι «εάν η κυβέρνηση πιστεύει πραγματικά ότι αυτή η πράξη αποτελεί πρόκληση, θα πρέπει να απομακρύνει άμεσα από τα καθήκοντά τους το διοικητής της χωροφυλακής στην περιοχή».

«Οι μόνοι οι οποίοι χρησιμοποίησαν όπλα στη διαδήλωση ήταν οι εκπρόσωποι των δυνάμεων ασφαλείας. Υπήρχε σχέδιο και πρέπει να απομακρυνθεί ο διοικητής της χωροφυλακής ή οποιοσδήποτε έχει σχέση με τα γεγονότα», είπε ο Νερμίτας, σύμφωνα με το NTV.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr