Αμερικανικοί διπλωμάτες στο Τέτοβο


Οι Αμερικανοί διπλωμάτες Paul Wholers (α) και Philip Reeker (δ) επισκέφθηκαν  τον αλβανικό δήμο του νοτιοσλαβικού κράτους και συζήτησαν με τη δήμαρχο Teuta Arifi.

Ιούνιος 16, 2013.

Τέτοβο.

Η Αλβανή δήμαρχος της πόλης Τέτοβο του νοτιοσλαβικού κράτους, Τέουτα Αρίφι,  υποδέχθηκε σήμερα στο δημαρχικό μέγαρο τον αναπληρωτή βοηθό υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ και τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πωλ Γουόλερς.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και οι διαδικασίες της περιφερειακής συνεργασίας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη των ΗΠΑ στις δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας και τονίστηκε η σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας.

Η δήμαρχος Τέουτα Αρίφι, ενημέρωσε τους αμερικανούς διπλωμάτες για τα σχέδια του δήμου για την ενίσχυση της δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, την αύξηση της διαφάνειας και τη λογοδοσία στο έργο της δημοτικής αρχής και των δημοσίων έργων που γίνονται στην πόλη.

Η Αρίφι ευχαρίστησε τους διπλωμάτες για την υποστήριξη των ΗΠΑ μέσω των προγραμμάτων λογισμικού για την εξασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr