Ρωσία: Η απόφαση των ΗΠΑ να οπλίσει τη συριακή αντιπολίτευση θα κλιμακώσει τη βία


Σκληρή απάντηση από τη ρωσική Δούμα

Ιούνιος 14, 2013.

Μόσχα.

Τα μηνύματα που φθάνουν από την Ουάσιγκτον για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς τη συριακή αντιπολίτευση, επιφέρουν μεγάλη ανησυχία, σύμφωνα με δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, η παροχή πρόσθετης βοήθειας από τις ΗΠΑ σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στις παράνομες ένοπλες ομάδες στη Συρία, θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της βίας.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποφάσισε να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε διευκρίνιση ποια μορφή θα έχει αυτή η βοήθεια.

Αργότερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, πληροφορήθηκαν για χρήση χημικών όπλων του συριακού στρατού κατά της ένοπλης αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της χρήσης των χημικών όπλων.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας (Κάτω βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου), Αλεξέι Πουσκόφ, δήλωσε ότι τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα σχετικά με τη χρήση των χημικών όπλων στη Συρία και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου του, Τζορτζ Μπους-Τζούνιορ, σύμφωνα με το ρωσικό Νόβοστι.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr