Το Ισραήλ δεν μπορεί να εμποδίσει τη ροή όπλων στη Χεζμπολάχ


Ιούνιος 22, 2013.

Η λιβανική εφημερίδα Ad-Diyar δημοσίευσε πληροφορίες που αντικρούουν τη σύγχρονη δυτική θεωρία των μέσων ενημέρωσης ότι η Συρία αποτελεί το κύριο σημείο διέλευσης για τη μεταφορά όπλων στην οργάνωση Χεζμπόλα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα περισσότερα όπλα που παρέχονται στη Χεζμπολάχ  μεταφέρονται από τη θάλασσα μέσω των λιμένων της Βηρυτού και της Σιδώνας.
Ανάμεσα στα όπλα συμπεριλαμβάνονται τα πιο προηγμένα συστήματα πυραύλων τα οποία μεταφέρονται αναμιγμένα με συμβατικά προϊόντα  και μεταφέρονται με εμπορευματοκιβώτια.

Το Ισραήλ δεν μπορεί να σταματήσει κάθε φορτηγό πλοίο που έχει προορισμό λιμάνι του Λιβάνου. Η διαδικασία του ελέγχου σε κάθε πλοίο θα απαιτήσει περίπου έως τέσσερις ημέρες..

Στο Λίβανο καταπλέουν καθημερινά 25 πολοία που μεταφέρουν χύδην φορτίου.
Ορισμένοι παρατηρητές του Λιβάνου, υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ δεν εμποδίζει εσκεμμένα την προμήθεια όπλων στη Χεζμπολάχ και εξίσου καλά δεν εμποδίζει  τη ροή όπλων στους αντιπάλους Σουνίτες στο Βόρειο Λίβανο.

Έτσι, οι δύο ομάδες θα εξοπλιστούν  μέχρι τα δόντια από όλα τα είδη των σύγχρονων όπλων, πριν από τη μεγάλη μάχη μεταξύ σουνιτών και σιιτών, στην οποία μάχη προβλέπει το Ισραήλ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr