Βούλγαρος ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για συμμετοχή της ‘Χεζμπολάχ’ στο Μπουργκάς


Ιούνιος 6, 2013.
Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Κριστιάν Βιγκένιν, ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τη συμμετοχή της «Χεζμπολάχ» στο τρομοκρατικό κτύπημα του Μπουργκάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί


 για το λόγο αυτό  και μόνο να συζητήσει την ένταξη της ομάδας στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, καλύφθηκε ευρέως από τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάτω από τους τίτλους: «Τώρα η Βουλγαρία λέει ότι ο ρόλος της Χεζμπολάχ στο βομβαρδισμό ενός λεωφορείου δεν έχει αποδειχθεί» και «η Βουλγαρία απαλλάσσει από κατηγορίες τη Χεζμπολάχ».

Ωστόσο, το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε δελτίο τύπου με πληροφορίες για τη συνάντηση με τον πρέσβη της Ιρλανδίας, στις οποίες ο Βιγκένιν επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή της Βουλγαρίας για την τρομοκρατία.

Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ομόφωνη απόφαση της ΕΕ και είναι ευθύνη μας να παρουσιάσουμε ακόμη πιο γερές βάσεις σε αυτήν. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να επιταχυνθεί η διαδικασία συγκέντρωσης πρόσθετων αποδεικτικών στοιχείων από τους ξένους εταίρους μας, οι οποίο έχουν ζητήσει νομική συνδρομή», είπε ο Βιγκένιν.

Η αμφιλεγόμενη στάση του υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας, έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή στην οποία η Ευρώπη άρχισε να συζητά αν η ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ κηρυχθεί ως τρομοκρατική οργάνωση και η στάση της Βουλγαρίας, παρακολουθείται στενά από τους Ευρωπαίους διπλωμάτες, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr