Τρεις νεκροί στην Αίγυπτο- αύριο η μεγάλη αντιπαράθεση


Ιούνιος 29, 2013.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αίγυπτο σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι.

Δύο σκοτώθηκαν στην Αλεξάνδρεια, συμπεριλαμβανομένου ενός νεαρού Αμερικανού, ο οποίος


 μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Το τρίτο θύμα αναφέρθηκε στο Πορτ Σάιντ.

Εμπρησμοί των γραφείων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αναφέρθηκαν στην Αλεξάνδρεια και σε άλλες πόλεις.

Στην πρωτεύουσα, Κάιρο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει για να παρευρεθούν στις διαδηλώσεις υπέρ και κατά του Μούρσι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύσουν στην Αίγυπτο και δόθηκε εντολή σε υπαλλήλους των διπλωματικών αποστολών που δεν έχουν υπηρεσία να εγκαταλείψουν τα κτήρια.

Ο πρόεδρος Μούρσι είχε πραγματοποιήσει μια ομιλία την Τετάρτη σχετικά με το πρώτο έτος της θητείας του. Κάλεσε την αντιπολίτευση να απέχει από τις προκλήσεις και λάβει μέρος στο διάλογο.

Η αντιπολίτευση απέκλεισε τις εκκλήσεις και επανέλαβε το αίτημά της για νέες εκλογές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες έχουν δώσει δισεκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια στην Αίγυπτο καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη προέβησαν σε έκκληση προς όλα τα κόμματα να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποχωρήσουν από το πεδίο της αντιπαράθεσης.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στον απόηχο των μαζικών διαδηλώσεων  που προειδοποίησε η αντιπολίτευση την Κυριακή 30 Ιουνίου για την πρώτη επέτειο της διακυβέρνησης από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr