Η Συρία περιμένει ευνοϊκές αλλαγές από Κατάρ και Σαουδική Αραβία


Ιούνιος 28, 2013.


Η παν-αραβική εφημερίδα «Αλ Κουντς αλ Αράμπια» επικαλούμενη διπλωματικές πηγές καθώς και δικές της στη Δαμασκό, ανέφερε ότι η συριακή ηγεσία παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πρόοδο της αλλαγής της εξουσίας στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο ηγέτης της Συρίας απέφυγε να προβεί σε επίσημη παρατήρηση όσον αφορά την αλλαγή της κυβέρνησης του Κατάρ.

Οι Σύριοι δεν απάντησαν για τη θεία δίκη που μετάβαλλε την πολιτική αρένα, τον


 αρχιτέκτονα και νονό της «Αραβικής Άνοιξης, σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ αλ Τανί.
Όμως, σε ιδιωτικές συζητήσεις, οι Σύριοι διπλωμάτες δεν μπορούν να κρύψουν την ικανοποίησή τους σε σχέση με την αντικατάσταση των βασικών ανθρώπων, στην κορυφή της πυραμίδας των αποφάσεων, του Κατάρ.

Η Συρία ελπίζει ότι η πολιτική του Κατάρ, ιδίως όσον αφορά τα εξοπλιστικά των ανταρτών και τις επιθέσεις κατά της Συρίας στη διεθνή σκηνή, θα υποστούν σημαντικές αλλαγές- με ευνοϊκή έκβαση για τη Συρία.

Σύριος διπλωμάτης, είπε στην «Αλ Κουντς αλ Αράμπια» ότι οι μελλοντικές αλλαγές στη Σαουδική Αραβία θα είναι επωφελείς για τη χώρα του.

Ο διάδοχος του στέμματος, πρίγκιπας  Σαλμάν, είναι «πιο ευέλικτος» και «δείχνει λιγότερο ενθουσιασμό για την περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στη Συρία», από τον αδελφό του, βασιλιά Αμπντάλα.

--

Политическое обозрение



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr