«Έτοιμες οι ρωσικές δυνάμεις για αντικατάσταση των αυστριακών στα Υψώματα του Γκολάν»


Ιούνιος 7, 2013.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στα σύνορα Συρίας- Ισραήλ, στα Υψώματα του Γκολάν, για να αντικαταστήσει τις αυστριακές δυνάμεις μετά από απόφαση της Βιέννης 

να αποσύρει τους στρατιώτες της εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην εμπόλεμη περιοχή.

«Έχοντας υπόψη την περίπλοκη κατάσταση στα Υψώματα του Γκολάν, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τους Αυστριακούς σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων και του συριακού στρατού», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνάντηση με τους Ρώσους αξιωματούχους του Στρατού.

«Αλλά αυτό θα συμβεί, φυσικά, μόνο εάν οι περιφερειακές δυνάμεις δείξουν ενδιαφέρον, και εφ’ όσον ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ μας ζητήσει να το πράξουμε», είπε.

Το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να συζητήσει την απόσυρση των Αυστριακών, μετά την κατάληψη της κύριας οδού στο Γκολάν από τους  ένοπλους αντικαθεστωτικούς αντάρτες της Συρίας και στη συνέχεια την εκδίωξή τους από τα στρατεύματα του Άσαντ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr