Ισραήλ: Σκέφτεται για επίθεση στη Γάζα


Ιούνιος 24, 2013.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και επικεφαλής της Επιτροπής  Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο ραδιόφωνο του Ισραήλ.


Η συνέντευξη δόθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση από τη Γάζα με τέσσερις ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η "Ισλαμική Τζιχάντ".

Ο Λίμπερμαν είπε ότι το Ισραήλ δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, διότι η Χαμάς χρησιμοποιεί την έλλειψη δράσης του Ισραηλινού στρατού και συσσωρεύει πυραύλους στο οπλοστάσιό της. Στην κατοχή της, επίσης, βρίσκονται και δύο μη επανδρωμένα αεροπλάνα, ιρανικής κατασκευής.

Ο Λίμπεραν τόνισε ότι αν δεν ληφθεί αποφασιστική δράση τώρα, οι πύραυλοι  και τα αεροσκάφη της Χαμάς θα απειλήσουν τα κύρια κέντρα πληθυσμού του Ισραήλ και τις μεγάλες πόλεις όπως είναι το Τελ Αβίβ και η Νετάνια.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής  Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ, δήλωσε ότι «Η Χαμάς δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την εβραϊκή παρουσία στο Ισραήλ γι’ αυτό πρέπει να επιστρέψει στη Γάζα για να κάνει έναν λεπτομερή καθαρισμό» σημειώνει το ΜινγκΝιουζ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr