Εισηγητής Σκοπίων: Η FYROM θα χάσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας


Ιούνιος 27, 2013.

Ο Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την «πρώην Γιουγκοσλαβική  Δημοκρατία της Μακεδονίας», ο Βρετανός  ευρωβουλευτής, Richard Howitt, δήλωσε ότι τα Σκόπια μπορεί να χάσουν το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, λόγω των προβλημάτων που έχει.


«Θέλουμε δε θέλουμε,  μέσα στα τελευταία οκτώ χρόνια η χώρα αυτή βρίσκεται στο προσκήνιο. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προβλήματα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, της ελευθερίας στο Τύπο κλπ», δήλωσε σε συνέντευξή του στο πόρταλ NovaTV,  ο Richard Howitt.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν έγκαιρες διαπραγματεύσεις και θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Η αντίδραση του Βρετανού ευρωβουλευτή έρχεται από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου δεν θα δοθεί ημερομηνία για την FYROM για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαι ανήσυχος για την έλλειψη προόδου στην επίλυση του ζητήματος των γεγονότων της 24ης Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Κάνω έκκληση προς τους πολίτες της χώρας αυτής των Βαλκανίων, να μην αποθαρρύνονται  για την απόφαση που θα ληφθεί, αλλά τους  ζητώ να παραμείνουν προσηλωμένοι στις υποχρεώσεις, οι οποίες πρέπει να τηρούνται από τη χώρα τους. Και αυτό είναι ένα ευαίσθητο σημείο για μια επιτυχή εξέλιξη» , τόνισε ο ευρωβουλευτής Χόβιτ, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr