Πρώτη συνάντηση Σκοπιανών και Ελληνικών Σιδηροδρόμων μετά από 25 χρόνια


Ιούλιος 17, 2013.

Ο Σιδηρόδρομος Σκοπίων & Υποδομών και ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος θα εντείνουν τη συνεργασία τους. Για το σκοπό αυτό θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας.


Αυτό συμφωνήθηκε στα Σκόπια από τους διευθυντές των δύο εταιρειών Ιρφάν Ασάνι και Παναγιώτη Θεοφανόπουλο σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, την πρώτη μετά από 25 χρόνια.

Οι δύο υπεύθυνοι, μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τη δημιουργία ενός κοινού σταθμού που θα μοιράζονται  τα τρένα και θεωρείται ότι αυτή αποτελεί μια επανεισαγωγή της επιβατικής αμαξοστοιχίας προς τη Θεσσαλονίκη κατά την οποία θα εξετασθούν όλες οι πτυχές σκοπιμότητας.

«Θα προσπαθήσουμε να εισαγάγουμε το τρένο γραμμής, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο αξίζει τον κόπο να γίνει αυτή η γραμμή», είπε ο Ασάνι επισημαίνοντας ότι αν η μελέτη δείξει απώλειες θα ακυρωθεί.

Σύμφωνα με το διευθυντή των ελληνικών σιδηροδρόμων, η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγεσιών είναι ιστορική  και σημαντική στη συνεργασία μεταξύ των σιδηροδρόμων των δύο χωρών για να έχουμε ένα ασφαλέστερο σιδηροδρομικό δίκτυο, σημειώνει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

 [ σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: Ο σιδηρόδρομος Σκοπίων λέγεται «Македонски ЖелезнициИнфраструктура»- «Μακεδονικός Σιδηρόδρομος- Υποδομές» ]

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr