Οι ρωσικές αρχές ανησυχούν για πιθανά αμερικανικά βιολογικά όπλα στα σύνορά τους


Ιούλιος 20, 2013.

Η Ρωσία ανησυχεί για βιολογικές πολεμικές δραστηριότητες του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας στα ρωσικά σύνορα, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε σχέση με τη δημοσίευση έκθεσης  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «Σχετικά με το θέμα των 


διεθνών συμφωνιών στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών, μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τον αφοπλισμό για το έτος 2012».

Σύμφωνα με δημοσίευμα, σήμερα, του ρωσικού ‘Νόβοστι’, νέα ένταση παρουσιάστηκε στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον και μεταξύ Τυφλίδας και Μόσχας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανησυχούν για το αμερικανικό εργαστήριο κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, όπου είναι δυνατόν, να γίνεται ανάπτυξη βιολογικών όπλων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για ένα μικροβιολογικό εργαστήριο των ΗΠΑ, όχι μακριά από την Τυφλίδα.

Σχετικό σχόλιο έγινε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον εκδότη του περιοδικού «Εθνική Άμυνα», Ιγκόρ Κοροτσένκο, είναι πιθανόν να βρίσκεται όχι πολύ μακριά από την Τυφλίδα το «Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας» το οποίο ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει «ενεργός συμμετοχή του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων του Στρατού των ΗΠΑ» καθώς και το Ινστιτούτο βακτηριοφάγων, μικροβιολογίας και ιολογίας της Τζόρτζια.

Σύμφωνα, επίσης,  με τον εμπειρογνώμονα,  επικεφαλής του Εργαστηρίου στο οποίο επενδύθηκαν 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, είναι ένας πρώην  ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών στον τομέα της ειδικής πληροφορικής της Γεωργίας.

Ο Κοροτσένκο δηλώνει ότι «η συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών γιατρών επιβεβαιώνουν το γεγονός, ότι μία από τις δραστηριότητες του εργαστηρίου είναι η στρατιωτική μικροβιολογία».

Ο αναλυτής θεωρεί, επίσης, απαραίτητο να σταλούν στο εργαστήριο «για επιθεώρηση έγκριτοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι ιολόγοι και μικροβιολόγοι και να αποκτήσουν πρόσβαση στα υλικά και στις έρευνες που διεξάγονται εκεί».
--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr