«Ο Πούτιν προέβλεψε ότι οι Ισλαμιστές δεν έχουν μέλλον»



«Οι G8 είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο της κατάρρευσης του Ισλαμισμού στην Αίγυπτο»

Ιούλιος 7, 2013.


Στην εφημερίδα “al Safir” δημοσιεύει εκτενές εγκώμιο του γνωστού Λιβανέζου διανοούμενου Ντάουντ Ραμάλχο, για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με τίτλο: «Ο Πούτιν είχε προβλέψει την κατάρρευση των Ισλαμιστών σε Αίγυπτο και Μέση Ανατολή».

«Σε διπλωματική έκθεση», σημειώνει ο συντάκτης, « το περιεχόμενο της οποίας είχε γίνει γνωστό σε μένα, ανέφερε ότι η Δύση εδώ και καιρό συζητά την ενίσχυση του ρόλου των Ισλαμιστών στο Λίβανο και στις άλλες αραβικές χώρες. Στην έκθεση αναφέρεται η δυνατότητα περιορισμού της επιρροής των Ισλαμιστών.

» Οι αλλαγές στην Αίγυπτο αναμένονταν από τη Δύση και οι ηγέτες του G8 στη Βόρειο Ιρλανδία,  είχαν συζητήσει την ενδεχόμενη κατάρρευση των Ισλαμιστών στην Αίγυπτο μετά την αδυναμία του Αιγύπτιου προέδρου να κατοχυρώσει την επιδιωκόμενη αλλαγή του Συντάγματος».

Στη σύνοδο αυτή ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την Αραβική Άνοιξη στη Μέση Ανατολή,  όπου οι λαοί των χωρών αυτών απορρίπτουν τους Ισλαμιστές. Ανέφερε τις αντιδράσεις κατά του Μουχάμεντ Μούρσι στην Αίγυπτο, τις διαδηλώσεις κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, τις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στην Τυνησία.  Το χάος που δημιουργήθηκε στη Λιβύη. Και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα ανεχθεί αυτή τη βία στα δικά της εδάφη. 

Επισημάνθηκε ακόμη ότι οι χώρες του Περσικού Κόλπου κάθονται επάνω σε ένα ηφαίστειο.

Ο Ρώσος πρόεδρος – γράφει το δημοσίευμα- επεσήμανε ότι η Δύση επί 10 χρόνια διεξάγει πόλεμο με το πρόσχημα της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν και σήμερα ξεκίνησε πόλεμο στη Συρία για τον κατακερματισμό της, υποστηρίζοντας αυτούς τους τρομοκράτες. Ποια είναι η δημοκρατία που με αυτήν θα αντικαταστήσετε το καθεστώς του Άσαντ;

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος σημειώνει αναφορές του Πούτιν προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Είπε ο Πούτιν:

«Ο στρατός σας εισέβαλε στο Αφγανιστάν το 2001 με το πρόσχημα του πολέμου κατά της ‘Αλ Κάιντα’ και τους Ταλιμπάν, του οποίους κατηγορήσατε ότι διέπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Σήμερα αυτοί είναι σύμμαχοί σας στη Συρία και στο κράτος που έχετε στρατιωτική παρουσία (στον Κόλπο) οι Ταλιμπάν ανοίγουν γραφείο που τους εκπροσωπεί», είπε ο Πούτιν.

Ο συντάκτης επισημαίνει ότι οι Ισλαμιστές θα καταρρεύσουν σε όλη τη Μέση Ανατολή.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr