Η Ευρώπη ενέταξε στις τρομοκρατικές οργανώσεις τη ‘Χεζμπολάχ’


Ιούλιος 22, 2013.

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να εντάξει τη στρατιωτική πτέρυγα της λιβανικής σιιτικής ομάδας ‘Χεζμπόλα’ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.


Σύμφωνα με πληροφορίες το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφεραν ευρωπαίοι διπλωμάτες, αυτή η στροφή στην πολιτική της ΕΕ, είναι λόγω των  ανησυχιών σχετικά με τις δραστηριότητες  της οργάνωσης στην Ευρώπη.

Σημείο αιχμής ήταν  η συμμετοχή της ‘Χεζμπολάχ’ στην τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε ισραηλινούς πολίτες στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Η Βρετανία υποστήριξε σθεναρά τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες,  υποστηρίζοντας ότι η αυξανόμενη συμμετοχή της «Χεζμπολάχ» στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, φέρνει σε ευάλωτη θέση το Λίβανο και ότι η ΕΕ θα πρέπει να λάβει υπόψη της  τη δυνατότητα μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Μέχρι τώρα η Ευρώπη, αντιστέκονταν στις πιέσεις της Ουάσιγκτον και του Ισραήλ, να θέσουν την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου στη μαύρη λίστα, με το επιχείρημα  ότι αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια το Λίβανο, όπου το πολιτικό σκέλος της οργάνωσης είναι μέρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας, έτσι, ένταση στη Μέση Ανατολή.



--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr