ΗΠΑ: Το Ισραήλ επιτέθηκε στις στρατιωτικές αποθήκες στη Λατάκεια


Ιούλιος 13, 2013.

Ανώνυμες πηγές των ΗΠΑ δήλωσαν στο CNN την Παρασκευή, ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση στη Συρία, που σημειώθηκε το πρωί της 5ης Ιουλίου.


Κατά την επίθεση καταστράφηκαν τέσσερις αποθήκες του Στρατού της Συρίας στην περιοχή της Λατάκειας και για αυτήν κατηγορείται η ισραηλινή αεροπορία.
Τρεις ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν στο CNN ότι σκοπός της επιχείρησης ήταν η εξουδετέρωση πυραύλων ρωσικής κατασκευής που προορίζονταν για καταστροφή  στόχων θαλάσσης (πολεμικά πλοία), τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για το Ισραήλ.

Σε απάντηση προηγούμενων πληροφοριών ότι υπάρχει εμπλοκή του Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν (του κόμματος Λικούντ) δήλωσε την Τρίτη ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να κρατά αποστάσεις από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Αναφερόμενος, στις επιθέσεις που έγιναν στη περιοχή Λατάκεια το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου σκοτώθηκαν σύμφωνα με διάφορες πηγές 10 έως 20 Σύριοι στρατιώτες, ο Γιααλόν είπε ότι το Ισραήλ δεν εμπλέκεται στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

«Έχουμε ορίσει κόκκινες γραμμές και εμμένουμε σε αυτές» είπε ο Γιααλόν.
Την Τρίτη, αντάρτες της Συρίας είχαν δηλώσει ότι ξένα στρατεύματα κατέστρεψαν προηγμένους πυραύλους ρωσικής κατασκευής, ειδικούς για επιθέσεις σε πολεμικά πλοία.

Εξάλλου, εκπρόσωπος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Σααντεντίν Κάσσεμ, δήλωσε ότι το δίκτυο πληροφοριών των ανταρτών αποκάλυψε την τοποθεσία όπου ήταν αποθηκευμένοι οι πυραύλοι «Yakhont». Δηλαδή, στις αποθήκες του πολεμικού ναυτικού της Συρίας στην περιοχή της Λατάκειας, οκτώ χιλιόμετρα από τη ναυτική βάση.

Πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση θα μπορούσε να γίνει μόνο με προηγμένα συστήματα πυραυλικής επίθεσης, τα οποία διαθέτει το Ισραήλ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr