Ο Στρατός Σκοπίων δεν προβλέπει αγορά νέων αεροσκαφών


Ιούλιος 16, 2013.

Σκόπια.

«Ο στρατός των Σκοπίων δεν προβλέπει να αγοράσει νέα αεροσκάφη. Από φέτος θα αρχίσει η επιλογή των ελικοπτέρων τα οποία πρέπει να κάνουν γενική επισκευή, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε προβεί σε


 όλες τις ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει μέσα στο έτος  η διαδικασία αυτή, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τον προϋπολογισμό του υπουργείου για το σκοπό αυτόν».

Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Άμυνας Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Ταξιαρχία Αεροπορίας και το κέντρο εκπαίδευσης πιλότων στους στρατώνες «Στράσο Πίντσουρ» στο Πέτροβετς, όταν ρωτήθηκε πόσα στρατιωτικά αεροσκάφη λειτουργούν και αν υπάρχει σχεδιασμός για αγορά νέων.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στο Πέτροβετς λειτουργεί από το 2010, σε συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία ‘Elbit’ σε μια σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για τα επόμενα οκτώ χρόνια, μετά το Κέντρο θα παραδοθεί πλήρως στο Υπουργείο Άμυνας.

«Σύμφωνα με την υπογραφή της σύμβασης έργου, η συνολική κατασκευή και ο εξοπλισμός του Κέντρου θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Τζαφέρι μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr