Diyarbakir: Οι Κούρδοι δημιούργησαν «Νεκροταφείο Μαρτύρων»




Ιούλιος 16, 2013.

Ντιγιαρμπακίρ- Τουρκία.

Ομάδα νέων ανθρώπων με σημαίες και αφίσες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν παραβρέθηκαν στην τελετή του ανοίγματος «Κοιμητηρίου Μαρτύρων».

Μια άλλη ομάδα μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, που ήταν οπλισμένοι στάθηκαν ως φρουρά στους γύρω λόφους καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν στην κουρδική γλώσσα, κάνοντας το σήμα της νίκης (φωτό).

Το «Κοιμητήριο των Μαρτύρων» άνοιξε την Κυριακή από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα με τη συμμετοχή 5.000 ατόμων στο χωριό Yolçatı της επαρχίας Lice στην περιφέρεια του Ντιγιαρμπακίρ.

Η κατασκευή του νεκροταφείου ξεκίνησε πριν από δύο μήνες για 170 μέλη του PKK που σκοτώθηκαν σε διάφορες συγκρούσεις από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ένας από τους συμμετέχοντες που φορούσε την κουρδική μαντίλα έκανε μια δήλωση Τύπου,  στην τουρκική γλώσσα.

Μάλιστα, ετάφη ένα πρόσφατο θανών μέλος του PKK, και στην τελετή παρέστησαν μέλη από το Κόμμα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BDP) και μερικοί προέβησαν  σε ιαχές και φώναζαν συνθήματα υπέρ του φυλακισμένου ηγέτη της Οργάνωσης Αμντουλάχ Οτσαλάν, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr